Aktualności

W poniedziałek – 20 marca – w klasie 2 HT odbyło się spotkanie edukacyjne z p. Joanną Adamczewską z Wigierskiego Parku Narodowego.
W piątek 17 marca 2023 r. uczniowie klasy 3PT (Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych) Julia Życzkowska, Patrycja Kimszal, Anita Chartuniewicz i Piotr Zajkowski wzięli udział w XXIV Olimpiadzie Wiedzy o Żywności organizowanej przez Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego wraz z Uniwersytetem Przyrodniczym w Poznaniu.
W piątek 24 marca 2023 r. uczniowie klas gastronomicznych z całego regionu wzięli udział w finale konkursu "Gotuj z Klasą" w Janowie. Uczniowie mieli za zadanie przygotować zupę i główne danie mięsne w oparciu o produkty lokalne.
21 marca 2023 r. w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Kamieniu Małym odbył się Dzień otwarty, w którym uczestniczyło ponad 300 uczniów okolicznych szkół podstawowych. W organizację imprezy zaangażowali się wszyscy uczniowie i nauczyciele placówki, którzy od rana byli przygotowani na przyjęcie uczniów z następujących szkół:
Uczennice klasy 4 PŻ Julia Ratajczak i Agata Marczak wzięły udział w I Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym Pieczarka ma moc. Dziewczyny przygotowały Polędwiczkę Wellington z duxelle z pieczarki, nagrały filmik z realizacji zadania i Ich potrawa zyskała uznanie Jury.
24 marca 2023 roku w Zespole Szkół CKR w Janowie odbył się Wojewódzki Konkurs pt. "Gotuj z klasą!".
23 marca uczniowie dwóch klas kształcących się w zawodzie technik architektury krajobrazu wraz z opiekunami Eweliną Frączkowską-Khadhraoui oraz Anną Połomską odwiedziły Warsaw Home Green Days w Ptak Warsaw Expo. Na terenie targów młodzież miała okazję obejrzeć stoiska blisko 300 firm zarówno z Polski jak i zagranicy.
Uczniowie klasy IIPTH ZS CKR w Starym Lubiejewie kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, pod kierunkiem Pani Marii Dobies w ramach zajęć dydaktycznych przedmiotu zasady żywienia oceniali własny stan odżywiania wykorzystując w tym celu analizator składu ciała (bioimpedancji elektrycznej).