Wyjazdy

W dniu 26.05. 2022 r. kl. II i III Technikum kształcąca w zawodzie technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki na zajęciach praktycznych była na wycieczce programowej w Kujawskiej Fabryce Maszyn Rolniczych Krukowiak w Brześciu Kujawskim. Młodzież zapoznała się z procesem technologicznym produkcji opryskiwaczy.
Dnia19.05.2022 r. klasy II i III Technikum uczące w zawodzie technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki z nauczycielami uczestniczyła w wycieczce do biogazowni w Rypinie. Wyjazd odbył się w ramach programu nauczania z odnawialnych źródeł energii. Młodzież zapoznała się z technologią i funkcjonowaniem biogazowni i wiatraków, a następnie zwiedziła obiekt. W roku 2007 grupa rolników założyła grupę producencką i wybudowała fermę wiatrową składającą się z 3 wiatraków o łącznej mocy 4MW.
W dniach 10-11 maja 2022r. uczniowie klasy III Technikum w zawodzie technik weterynarii uczestniczyli w wycieczce dydaktycznej Lublin-Puławy.
W dniu 26 kwietnia 2022r. uczniowie klasy 4 TM i klasy 4TŁ po raz ostatni w swojej szkolnej karierze uczestniczyli w wycieczce do Rzeszowa. Był to wyjazd na Dni Otwarte Wydziału Budowy Maszyn i Lotnictwa Politechniki Rzeszowskiej im. Ignacego Łukasiewicza.
25 kwietnia 2022 r. uczniowie kl. III TŁg udali się na wycieczkę dydaktyczno – krajoznawczą do Krakowa.
Tradycyjnie młodzież z klas maturalnych uczestniczy w Pielgrzymce na Jasną Górę. W tym roku również uczniowie klasy 4Tmż razem z wychowawcą i nauczycielami w dniu 31 marca 2022 roku wzięli w niej udział.
W dniu 30 marca udaliśmy się wraz z opiekunami do Rzeszowa. W planie mieliśmy dużo atrakcji: wizyta w Instytucie Pamięci Narodowej, film Mistrz oraz restauracja orientalna w Dębicy.
25 marca 2022 roku uczniowie kl. I ZM zwiedzili Muzeum historyczne w Bliźnie, gdzie w czasie II wojny światowej znajdował się poligon broni rakietowej wojsk niemieckich.
W Kielcach, stolicy województwa świętokrzyskiego, w dniach 18-20.03.2022 odbyły się XXVII Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH zorganizowane pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. W tym czasie dziewięć miejskich hal wypełniło się nowoczesnymi produktami rolniczymi: sprzętami, maszynami, narzędziami, urządzeniami, środkami do produkcji roślinnej, akcesoriami dla rolnictwa i budownictwa inwentarskiego.
W niedzielne popołudnie, 27 uczniów naszej szkoły, kształcących się w zawodzie technik technologii żywności oraz technik żywienia i usług gastronomicznych wraz z opiekunami wyruszyło do Grecji, aby zrealizować praktyki zawodowe.