Konkursy i Warsztaty

W dniach 17-18 listopada 2022 r. 30 uczniów wraz z opiekunami uczestniczyło w zajęciach laboratoryjnych na uczelniach wyższych w Lublinie
Dnia 17 listopada 2022 r. w Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Minikowie odbył się etap wojewódzki Konkursu Wiedzy o Bezpieczeństwie Pracy w Rolnictwie, w którym wzięło udział 44 uczniów z 22 szkół. Naszą szkołę reprezentowali Bartosz Kraziński z kl. III TMRiA, oraz Przemysław Rybski z kl. IV TMRiA.
Miło nam poinformować, że nasza uczennica Magdalena Bielawska z klasy IITTŻ otrzymała 10 listopada aż dwa wyróżnienia w konkursach plastycznych.
A to Polska właśnie… Pod takim tytułem 8 listopada w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Ostrowi Mazowieckiej odbył się konkurs recytatorski. Warunkiem udziału w nim był odpowiedni - patriotyczny, dobór repertuaru.
W dniach 8-9 listopada uczniowie ZS CKR w Starym Lubiejewie Wiktoria Jastrzębska i Krzysztof Kądziela brali udział w ogólnopolskim konkursie kulinarnym Bitwa na drobiowe smaki 2. Miejscem kucharskiej rywalizacji było Centrum Domowych Inspiracji firmy Bosch w Warszawie - świetnie wyposażone i komfortowe pod kątem pracy.
Za nami pierwsza edycja szkolnego konkursu orki o puchar dyrektora ZSCKR w Golądkowie. Do rywalizacji stanęło 13 uczniów. Po eliminacjach, polegających na rozwiązaniu testu, do etapu praktycznego zakwalifikowało się 5 się zawodników.
W dniu 17 listopada 2022 r. odbył się Międzyszkolny Konkurs Języka Angielskiego zorganizowany przez Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Dobrocinie. Konkurs skierowany jest do uczniów klas I-IV technikum uczących się w szkołach rolniczych prowadzonych przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi i przeprowadzony został w formie zdalnej.
W piątek 04 listopada uczniowie naszej szkoły wzięli udział w VII edycji konkursu Wiedzy o Regionie – Podhale, Spisz, Orawa. Tematem przewodnim tegorocznego konkursu był Taniec, śpiew, muzyka. Organizatorami Konkursu jest Zespół Szkół Ekonomicznych w Nowym Targu, a jego zasięg jest międzypowiatowy.
Z wielka radością informujemy, iż uczennica klasy 4 technikum żywienia i usług gastronomicznych, Magdalena Galica zakwalifikowała się do II edycji największego branżowego konkursu dla młodych fachowców w Polsce WorldSkills Poland w kategorii Serwis restauracyjny.
Uczniowie klasy IV Technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych odbyli zajęcia praktyczne w Domu Weselnym Magnolia w Leśnej Podlaskiej.
Nasi uczniowie przystąpili do eliminacji szkolnych Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych. W rywalizacji wzięło udział 30 uczniów w 3 blokach tematycznych: mechanizacja rolnictwa, architektura krajobrazu i weterynaria. Najlepsi zostaną zgłoszeni do etapu okręgowego, który odbędzie się w dniach 14 - 15 kwietnia 2023 r. na Uniwersytecie Warmińsko Mazurskim w Olsztynie.